към сайтаИЗВЕСТИЯ
  » Резервации
  » Съобщения
  » Мнения

ОБЩИ ДАННИ
  » Профил
  » Карта
  » Линкове
  » Приятели
  » Партньори
  » Работни места

ПРЕДСТАВЯНЕ
  » Меню
     » Mенюта в PDF
  » Главна галерия
     » Тематични галерии
     » Персонал
  » Оферти
     » Отстъпки 10%
     » Отстъпки X%
  » Видео
  » Новини
  » Програма

МАРКЕТИНГ
  » EMAIL маркетинг
     » Пусни EMAIL БЮЛЕТИН
  » SMS маркетинг
     » SMS услуги (ZMS)
  » Facebook
  » QR код

ИЗВЕСТИЯ

Резервации

Всяко заведение има право да прецени дали да приема или да не приема резервации през интернет.

Приемането на онлайн резервации улеснява потребителите да достигнат до Вас, най-вече по време на работния ден. Улеснява и Вас относно получаването на запитване от потенциални клиенти. Сигнал за резервация може да бъде получен като sms, а подробно описание присъства в личната Ви поща и в административния панел.

Съобщения

Електронна поща за осъществяване на вътрешна връзка между Вас, екипът на zavedenia.com и други регистрирани фирми.

Мнения

Тук е мястото където може да прочетете мненията, публикувани от Вашите клиенти, а също така и да публикувате съобщение или отговор на коментар, направен от клиент на заведението.

При желание да изтриете мнение натиснете „Цензурирай коментара”, като посочите причината за изтриването. Тази причина остава скрита за външната аудитория. Ако по грешка сте изтрили мнение, може винаги да го възстановите като натиснете бутона „Възстанови”.

Съвет: Съветваме Ви да триете мнения, ако те съдържат, неприлични думи, лични нападки към точно определен човек или неистинни твърдения. Профили с изцяло положителни оценки няма. Ако има те са изкуствено създадени, което ясно се вижда от потребителите и тази практика не работи в полза на заведението.
Важно: Ако мислите, че някой умишлено и постоянно публикува негативни мнения, моля да се свържете с нас, за да направим проверка на тел.: 0887 442 693.

начало на страницата

ОБЩИ ДАННИ

Профил

Публикуването на общи данни за заведението е задължително. Освен към потребителите тази информация е полезна и се ползва от екипа на zavedenia.bg при необходимост от контакт.

Когато попълвате категориите с характерни за вашето заведение ключови думи, обърнете внимание на две от тях: „Кухня” и „Тип заведение”. При тях е желателно да маркирате тези, които най-точно описват заведението Ви, а след това и синонимните на тях. Тази стъпка е важна, за да може при търсене от страна на потребителите Вашето заведение да излиза на правилното място.
Всяка публикувана информация подлежи на редакция и може да се върнете по всяко време, за да я редактирате. Паролата за достъп до административния панел също може да се променя.

Съвет: Ако наскоро е напуснал или е бил освободен служител, който има достъп до профила Ви, е желателно да промените паролата за достъп и да редактирате всички данни, свързани с бившия служител.

Карта

За да могат посетителите да се ориентират за местоположението на заведението, е желателно правилно да посочите адреса си на картата. За тази цел преместете показалеца в червен цвят до правилната точка и натиснете „Запамети”. Може да си помогнете с придвижването на показалеца, чрез приближаване или отдалечаване мащаба на картата.

Линкове

Ако имате профил на Вашето заведение в друг сайт - оттук може да добавите линк към него. Важно е правилно да копирате целия URL адрес (например: http://www.zavedenia.com).

Такива външни връзки могат да бъдат Facebook страницата на заведението Ви, публикации от блогове като Blogspot.com и т.н.

Приятели

Тук може да добавете други заведения, които управлявате или с които си партнирате. След като добавите заведение, то ще се появява в дъното на вашата профил-страница!
УКАЗАНИЯ: В полето „Търсене” въведете няколко поредни букви или цялото име на заведението. Отдолу се появяват всички заведения, които съдържат въведената поредица букви. Изберете това заведение, което желаете да добавите и натиснете 'Добави'.

Партньори

Оттук може да добавите име и описание за партньори, с които работите. Това могат да бъдат фирми, с които работите. Когато въвеждате URL адреса на сайта на партньор Ви в полето "Описание", то трябва да е в следния формат: http://www.domain.com.

Работни места

Тук може да публикувате обява за работа. Попълнената форма се появява на първа страница на сайта, както и в профила на заведението Ви.

Ако желаете да удължите срока на обявата, трябва да промените датата в полето „Краен срок”, а ако искате да я скриете натиснете бутона „Изтрий”.

начало на страницата

ПРЕДСТАВЯНЕ

Меню

Модулът „Меню” дава възможност да публикувате цялото меню на заведението или част от него.

Съвет: Ако сте ресторант е желателно да качите поне по-интересните си предложения за хапване, със снимки и цени. Ако сте бар или нощен клуб е желателно да качите поне по-интересни си коктейли, със снимки и цени. Така посетителите ще могат да добият представа какво да очакват, когато Ви посетят. Важно е информацията да е актуална!

Съвет: Ако разполагате с цялото си меню в EXCEL може да ни го изпратите и лесно да го качим. Ако имате меню в PDF формат – тук може да качите и него.

Как да кача менюто си?

1. Създайте група, в която ще добавите отделните артикули.
Например: Салати2. След като сте създали групата, започнете да качвате едно по едно ястията като въведете описание, снимка, грамаж и цена.
Например: Капрезе3. Ако даден артикул се предлага в различни разфасовки, това също може да бъде обявено. След въвеждането му могат да се маркират различните грамажи и цени.
Наприемр: пица Маргарита – малка – 300 гр. / 4,5 лв.; голяма – 450 гр. / 5,5 лв.4. По всяко време може да редактирате въведената информация – както имената на групите, така и съдържанието на ястията. Може да добавите снимки, цени или описание на английски език в последствие. Ето как изглежда артикул с пълна информация:Съвет: Ако желаете да публикувате менюто си на английски език, но не разполагате с чуждоезична версия, екипът на zavedenia.com може да Ви съдейства с превода. За съдействие се обадете на тел.: 0896 67 46 81.

5. Ако искате да промените последователността на групите или ястията хванете ги с мишката и ги привлечете до желаното мястото.

Mенюта в PDF

Това е мястото, където може да публикувате менюто на заведението Ви в PDF формат.
(* ако желаете да го публикувате не като картинка, а като текст, който може да се редактира по всяко време, прочетете как тук)

За целта първо трябва да качите PDF файловете в http://en.calameo.com/
Може да влезнете с нашия потребителски акаунт: http://en.calameo.com/login.php - zavedenia@gmail.com / zavedenia2005

След като качите отделните файлове те се обобщават в един, чиито URL адрес трябва да копирате и поставите в обозначеното поле в страницата към модула „PDF файлове – менюта”:Веднага ще видите прикачения файл, както в администрацията, така и на профил-страницата на заведението. По всяко време може да го изтриете и след повтаряне на процедурата да качите нов.

Съвет: Модулът е подходящ, ако искате да покажете истинския вид на менюто, което клиентите ще намерят на място в заведението. В тази форма може да се разглежда лесно от посетителите на сайта. Но така представено в интернет не участва в борбата да бъде индексирано от търсачката на Google като „менюто на заведение Х”. Когато е качено като текст, обаче, носи допълнителна тежест при оценка от паяците на Google и спомага за по-лесното намиране на информация, свързана с Вашето заведение в интернет. (За повече информация относно позиционираното ви Google 0898 25 36 01)

начало на страницата

Главна галерия

Главната галерия е място, където може да качите снимките, представящи заведението Ви. Една от най-често разглежданите страници от профила на дадено заведение е именно страницата със снимки.

Прикачването на снимки е стандартна процедура и се осъществява чрез бутона „Browse” и избор на желания файл от Вашия компютър. Максималното количество снимки към този модул е 40, с размер на файловете до 2 MB.

Подредбата на последователността на снимките може да направите като застанете с мишката върху снимката, на която желаете да промените позицията, задържите с ляв бутон на мишката и преместите самата снимка до желаната позиция.


Съвет: Качете най-хубавите интериорни и екстериорни снимки, с които разполагате. Първата от тях ви препоръчваме да е логото на заведението! Следващите две снимки се виждат директно при посещение на потребителите в профил-страницата на заведението – нека те да са най-хубавите.
Ако все още нямате професионални снимки, може да се обърнете към нас за съдействие и извършване на фотосесия. За повече информация се обърнете към Николай Коев на тел.: 0898 55 20 57 или Атанас Тончев на тел.: 0887 44 26 93.

* за качване на повече снимки (отделни галерии от снимки на различни тематики) – вижте: „Тематични галерии”

Тематични галерии

Тук може да създавате отделни тематични галерии, към които да качвате максимум 40 снимки.

Съвет: Препоръчваме този модул, за да могат потребителите в реално време да видят за какви по-специални мероприятия е подходящо Вашето заведение. Например: снимки от сватби, абитуриентки балове, фирмени партита, DJ партита и т.н.
Когато тези снимки са подредени в отделни галерии, хората лесно намират това, което търсят.

Съвет: Дори да не разполагате с професионални снимки от мероприятия, качете тези, които имате. Те изглеждат по-непринудени и естествени и най-добре описват атмосферата.

За да качите тематични снимки, първо трябва да създадете отделна галерия с име и кратко описание (по желание). След това може да прикачвате снимки чрез бутона Browse” и избор на желания файл от Вашия компютър. Снимките не трябва да са по-големи от 2 MB. По всяко време може да редактирате галерии, да добавяте или изтривате снимки.

Пример за тематични галерии:

Персонал

Когато имате постоянен персонал е препоръчително да качите малко информация за него – снимки, имена или длъжност. Така клиентите ще могат да публикуват своите впечатления от обслужването директно към дадения служител.

Съвет: Публикуването на информация за служителите на заведението играе роля за изграждане на доверие в него. Затова екипът ни препоръчва и този модул да бъде попълван.начало на страницата

Оферти

Тук може да публикувате всякакви оферти, промоции, отстъпки и специални предложения, с цел привличане на нови и настоящи клиенти – оферти за организиране на частни и фирмени партита, сватби, абитуриентски балове, обедно меню, промоции, новогодишни куверти, празнични менюта и т.н.

Всяка оферта трябва да съдържа заглавие, кратко съдържание, описващо офертата и крайна дата. Препоръчително е да качите и снимка (особено за обявени промоции като „бутилка уиски + 5 минерални води = 65лв.”). При обявени промоции също може да се добави часовият период, през който са валидни.

Ако желаете публикуваната оферта да се появи и на Facebook страницата на заведението Ви или в Tweeter е необходимо да натиснете съответната икона.

Може да маркирате за кои дни от седмицата важи Вашето предложение, а ако е за всеки ден – маркирайте всички дни от седмицата. Не забравяйте да направите офертата „Активна”, иначе няма да се показва на профил-страницата на заведението.За да промените реда на показване на офертите отидете на „Виж всички промоции”, "хванете" оферта с мишката и я преместете на желаното от вас място.
Изтеклите оферти остават видими за Вас в административния панел и може да бъдат подновени по всяко време.

Съвет: Важно за привличане на вниманието на посетителите е още в заглавието на офертата упоменете максимално ясно каква е офертата. Когато наближат празници като Коледа, Нова година, 14-ти февруари, 8-ми март, обявените оферти за тях се изнасят в специална секция на първа страница на сайта, така че се виждат от всички и по всяко време. За да присъства и Вашата оферта там, трябва заглавието ѝ да съдържа някоя от ключовите за повода думи (например: при обявяване на новогодишния куверт –„Нова Година”, „Новогодишно предложение”, „Новогодишно меню” и т.н.)

Отстъпки 10%

Модулът за отстъпки е бърз и лесен начин да предложите намаление на цените в заведението си пред всички посетители на сайта.
След като определите към кой месец, колко талона за 10% отстъпка предлагате, офертата Ви веднага се визуализира на страницата с отстъпки, както и на личната Ви профил-страница.

Всеки месец е начало на нов период за публикуване на отстъпки. Според броя на отстъпките се генерира уникален код към всяка от тях. Всеки посетител на профила Ви може да се възползва от възможността да вземе отстъпка 10%. Отстъпката му се предоставя под формата на талонче с въпросния уникален код, което се принтира и представя в заведението.

Съвет: След като уникалните кодове на отстъпките са генерирани, желателно е да ги принтирате и оставите на бара или при сервитьорите, за да могат да задраскват всеки код, който е ползван. Така освен, че можете да се предпазите от злоупотреби един талон да бъде използван няколко пъти, може да си направите статистика от колко обявени талона колко са взети и колко реално са използвани в заведението.

Отстъпки X%

Като разширена версия на опцията за предлагане на отстъпки от 10% (* прочетете повече за предлагане на талони 10% отстъпка), тук може да предложите талони за колкото прецените процента отстъпка (Х%), при определени условия, публикувани в полето „Коментар”.Например: ресторант Кактус предлага 30 талона за 15% отстъпка от обедното меню след 14 часа всеки работен ден и 10 талона с 20% отстъпка, която важи всяка неделя за алкохолния бар.

начало на страницата

Видео

Ако искате да качите клип от You Tube и да го публикувате на сайта може да добавите URL адреса на видеото и то ще се появи в профил-страницата Ви.

За да промените реда на видео клиповете, просто 'хванете' клип с мишката и го преместете на желаното от вас място. По всяко време може да изтриете и добавите ново видео/ видеа към профила на заведението.

Новини

Тук може да публикувате статии или новини, свързани с вашата дейност, или интересна информация за предлаганите услуги/ продукти/ ястия. За да се появи Вашата новина в секция „Новини” на сайта, е необходимо одобрение от редактор. Понякога се налага изчакване, поради натрупването на повече новини. Стараем се всяка одобрена новина да стои като „първа” в страницата за Новини поне няколко часа. Така посетителите непременно ще я забележат. Но тя е винаги видима в профила на вашата страница.

Съвет: Публикуването на новини е препоръчително, защото така посетителите могат да прочета интересни събития или новости в кухнята на заведението.
Съвет: Може да публикувате всевъзможна информация – било покрай празници, било покрай новата Ви лятна/ зимна градина, новини от гостуващи хора, организиране на партита, ново меню и т.н. Важното е винаги да включвате информация, свързана конкретно с Вашето заведение.

Правила за публикуване:
- публикувайте интересна и оригинална информация под формата на статия, поне 6 изречения.
- публикации се допускат само на КИРИЛИЦА
- да НЕ се публикуват промоции, оферти или събития, освен ако те не са оформени като статии. За тях има отделни модули.
- да НЕ се публикува информация, написана само с главни букви.

Публикуването изисква въвеждане на Заглавие (по възможност да е интересно и насочващо към съдържанието), текст (поне 100 символа), снимка и източник, ако има такъв. Не забравяйте да маркирате новината си като „Активна”, за да се появи в профил-страницата на заведението.

Ако желаете публикуваната новина да се появи и на Facebook страницата на заведението, е необходимо да кликнете на FB иконката до името й (в списъка с новини).

Програма

Модул „Програма” се състои от две секции:

1. „Предстоящи събития” – тук може да публикувате специално организирани мероприятия, които не са редовно случващи се във Вашето заведение. Такива събития са характерни за баровете и клубовете с гост DJ, или певица/певец/група или за ресторантите, при провеждане на тематични вечери – гост изпълнители, вечер на виното или вечер на ливанската кухня и т.н.
Всяко събитие трябва да съдържа име, описание, дата на събитието, по възможност снимка, ако има цена на входа, както и начален час. Не забравяйте да маркирате „Активно”, за да се появи в профил-страницата на заведнието. Въведените събития могат да се редактират по всяко време, както и да се подновяват след изтичането им.

2. „Постоянна Програма” – това е мястото за въвеждане на редовно случващи се събития във Вашето заведение – събития тип седмична програма. Например: Понеделник – обедно меню от супа, основно и десерт; Петък вечер – жива музика (за ресторантите и заведенията за хранене) или Понеделник вечер: DJ Тони, Вторник вечер: DJ Краси ( за баровете и клубовете).
Програмата се въвежда към съответния ден от седмицата, когато се очаква събитието. Попълнете информация в полетата „Заглавие”, „Описание”, „Снимка” и дата на събитието. Не забравяйте да маркирате „Активно”, за да се появи публикацията в профил-страницата на заведението.

Важно: Въведените събития ще се виждат всяка седмица, докато сами не ги спрете или редактирате с нови. Този модул е подходящ, ако имате създадена програма и с едно качване тя се показва към съответния ден през цялата седмица.

начало на страницата

МАРКЕТИНГ

EMAIL маркетинг

Това е мястото където може да съхранявате клиентски имейли. Тяхното събиране става по два начина: от записали се по собствено желание хора или от въведени ръчно от Вас.

Групирането по тематика е препоръчително. Така ще знаете към коя група, какво съобщение да изпратите в последствие чрез модула „Пусни EMAIL БЮЛЕТИН”. (Например група имейли от бизнес клиенти; група имейли от записали се в игри на сайта; имейли на клиенти, провели своя рожден ден, юбилей, кръщене, сватба при Вас и т.н.)

* научете повече за модула „Пусни EMAIL БЮЛЕТИН”

Пусни EMAIL БЮЛЕТИН

От тук по лесен начин може да достигнете до своите клиенти чрез изпращане на имейл съобщение. Тази услуга предполага, че вече имате набор от клиентски имейли (* научете повече за събиране на база от „EMAIL-и на клиенти”), подредени по тематични групи.

Бланката за попълване на имейл съобщението е напълно стандартна и всеки, който има собствен email или работи с Word може да се справи без проблеми.

След като сте въвели и форматирали желаното съобщение може да изберете до коя/ кои групи да бъде изпратено. Копие от него остава на ваше разположение. Бюлетинът се изпраща от името на Заведението и е съобразен със законовите разпоредби за изпращане на нежелани електронни съобщения. Всеки един имейл адрес получава съобщението индивидуално, т.е. без да се вижда на колко още имейла е изпратено същото писмо.

Съвет: Препоръчваме първата проба да изпратите на своя имейл, чрез маркиране на бутона „Изпрати ми тест” и натискане на бутона „Изпрати”:

Ако всичко е наред може да маркирате желаните групи за официално изпращане на съобщението.

Съвет: Не прекалявайте с изпращането на имейл съобщения! Рискувате да се получи обратния на желания ефект. Рискувате да загубите клиенти.
Съвет: Не изпращайте безсмислени имейли, напомнящи, че съществувате. Използвайте опцията, за да доведете повече хора в заведението си – предлагайте отстъпки, бонуси, изпращайте седмичното си обедно меню или съобщавайте за специални организирани мероприятия, тематични вечери и др.

начало на страницата

SMS маркетинг

Когато сте събрали база от телефонни номера на клиенти, може да изпращате съобщения до тях през административния си панел на ниска цена.

За тази цел е необходимо номерата да бъдат въведени. Може да бъдат сортирани по групи (наприемр: клиенти от фирмени партита, посетители за обедно меню, клиенти от играта ZMS ваучери и т.н.). Така с едно съобщение, могат да бъдат изпратени sms-и към цялата група.

Съвет: Препоръчваме съобщенията да са съобразени с интересите на вашите клиенти. Затова сортирайте номерата по групи, така че едно съобщение да отразява характера на групите.
Съвет: Не прекалявайте с изпращането на съобщения! Рискувате да загубите клиенти.
Съвет: Бъдете сигурни, че номерата са Ви предоставени с изричното съгласие на собствениците им. В противен случай, човек получил нежелано рекламно съобщение може да подаде оплакване срещу Вас. Номерата от секцията „ZMS ваучери” отговарят на критериите за доброволно предоставяне.

SMS услуги (ZMS)

Услугата дава възможност чрез 1 sms клиент да получи отстъпка при консумация в заведението, наречена накратко ZMS Ваучер.

Ето как трябва да изглежда попълненият формуляр при пускане на заявка за включване в играта.
Вие сте заведение, което иска да пусне 30 ZMS ваучера.
1. В полето „Име” изписвате промоцията, която сте решили да пуснете – „Хапни за 100лв., плати 70лв.” Офертата е валидна само за една маса и една сметка.
2. В полето „Информация” попълвате информация за дните на промоцията.
3. В полето „Количество” изписвате с цифри броя на ваучерите. В нашия пример „30”.
4. В полето „Начало” измисляте число по ваше желание. То е необходимо при генерирането на уникални кодове.
5. В полето „Стъпка” измисляте число отново по ваше желание. В нашия пример „5”. Това означава, че к
одовете, които ще се генерират, ще бъдат през 5 цифри. Например 800, 805, 810 и така до 30 поредни кода, тъй като броя на ваучерите ще бъде 30. 6. В полето „Важи до дата” изписвате датата, месеца и годината до когато искате да бъде активна промоцията.
7. В полето „Цена” и полето „Отстъпка” изписвате с цифри и самата промоция. В нашия случай 100лв. и 70лв. (Хапваш за 100лв., плащаш 70лв.)
8. В полето „Парола” измисляте по ваше желание парола, която ще бъде изпратена на като sms на клиента, който купува ваучера.
9. Последната стъпка е да активирате обявата. Ако решите, че искате да прекратите промоцията преди да е изтекла, деактивирайте полето „Активно”.


Клиентът, изпратил sms за участие в промоцията, ще получи обратен sms от нас, съдържащ кода и паролата, които трябва да покаже на място в заведението. Сметката се заплаща на място. Парите не минават през нас. Цената, която се заплаща предварително е цената на sms от 1.20лв., който клиентът е изпратил, за да се възползва от промоцията.

Вашите оферти за отстъпки излизат на страницата на заведението, в специална секция за и на специален отделен сайт: http://zms.bg

Съвет: Наблюденията ни показват, че по-големите суми и отстъпки, привличат по-големи компании, което води до по-големи цялостни обороти. Например: хапни за 100лв., плати 65лв. Когато отстъпките са по-малки (например: хапни за 50лв., плати 35лв.), Вие ще привлечете главно компании от по 2 до 4 души. Коя стартегия ще изберете, зависи от рекламната Ви кампания.
Съвет: Всеки записан клиент е оставил своя телефонен номер (номерата може да видите на „Номера на взели ваучери чрез SMS”). Вие имате право да го използвате за последващи рекламни кампании, за лични оферти към хората и т.н.др.

начало на страницата

Facebook

Чрез разработените от нас Z-tabs - може да добавите елементи от профила Ви в zavedenia.com във Вашата Facebook страница. За да направите това, следвайте указанията:

* За да ползвате тази услуга, преди всичко трябва да сте въвели коректно URL адреса на Вашата facebook страница в секция "Линкове".
* Да посетите една или няколко от изброените страници, които желаете да добавите във вашия FB профил (възможните страници са изброени по-долу в синьо каре).
* Да натиснете линка 'Добави към страницата ми', намиращ се долу в лявата колона на появилата се страница.

* подробно описание може да видите тук

QR код

Една от най-новите и модерни услуги на Zavedenia.com е лепенки с уникален QR code. Това е кодиран URL адрес, който може да се прочете (чрез сканиране) със специализиран софтуер за SmartPhones и iPhone.

При проявен интерес може да Ви предоставим такива лепенки за стъкло (за врати или прозорци), с които ще изпитате любопитството на реалните си клиенти, които няма да знаят какво стои зад специалния код? В момента стои линк към профила на заведението Ви в мобилната версия на Zavedenia.com. А може утре да стои подарък-изненада за всеки, който го е сканирал с телефона си.

Всяко влизане в профила Ви по подобен начин се засича и отброява, като активност на сайта zavedenia.com.

начало на страницата